Przygotowanie ogródka restauracyjnego do sezonu spoczywa na barkach managera lokalu. Zazwyczaj dzięki podpisanym umowom z dostawcami piwa czy też napojów bezalkoholowych mogą oni również otrzymać na czas określony wyposażenie takiego ogródka: parasole, stoliki, krzesła, ogrodzenia. Obecnie jednak zwraca się coraz bardziej uwagę na estetykę takich miejsc. Jakie meble okażą się więc najlepsze?
Technorattan idealny do codziennego użytku!
Meble HoReCa (czyli wykorzystywane w hotelach, restauracjach) powinny być wykonane z trwałych, odpornych na uszkodzenia materiałów. Zazwyczaj producenci idą w ilość, nie w jakość, przez co w ogródkach siadamy na stabilnych, ale niezwykle ciężkich krzesłach. Są one problemem również dla obsługi lokalu, która wieczorami znosi je do wnętrza restauracji czy też musi pospinać ciężkimi łańcuchami. Znacznie lepszym rozwiązaniem jest zakupienie mebli technorattanowych wprost od producenta – taka decyzja przyniesie restauratorom wiele korzyści! Pierwszą jest oczywiście wieloletnia gwarancja na zakupione produkty. Druga to fakt, że meble technorattanowe są po prostu eleganckie i znacząco podniosą estetykę otoczenia ogródka. Technorattan tworzony jest w wielu wersjach kolorystycznych, przez co restauratorzy mogą wybierać pomiędzy kolorami takimi jak biel, szary, brązowy, grafit, czerń. Meble ogrodowe do restauracji tworzone z technorattanu są odporne na zmienne warunki atmosferyczne, wilgoć, wnikanie brudu, odkształcenia. To bardzo istotne, gdyż na długo zachowują piękną formę.
Jak urozmaicić ogródek?
Aby ogródek restauracji był jeszcze atrakcyjniejszy dla klientów warto zadbać o jego odpowiednie ukwiecenie oraz oświetlenie. Oświetlenie może być wykonane z kolorowych girland czy też żarówek umieszczonych w eleganckich lampionach.